Umožnili jste nám RESTARTovat Jedovnice. Děkujeme!

Milí sousedé,
chtěli bychom Vám poděkovat za Vaše hlasy a podporu.
Uvědomujeme si, že zisk čtyř mandátů pro RESTART je obrovský závazek a zodpovědnost. Víme, že se budeme muset hodně učit. A i my ostatní členové týmu počítáme s tím, že budeme dále fungovat jako poradní a podpůrná skupina pro naše zvolené zastupitelky a zastupitele.

Naši noví zastupitelé

Je to teprve pár měsíců, co se naše sdružení RESTART dalo dohromady.
Pár nadšenců, kteří sdílí stejné názory, chtějí pro Jedovnice něco dělat a něco tady změnit. Už během krátké chvilky jsme si dokázali ujasnit osnovu toho, co vlastně chceme. Společně jsme se začali pravidelně scházet. Chceme se dozvídat víc a tak jsme třeba navštívili jedovnickou čističku odpadních vod. Založili jsme svoje webové stránky, nakreslili jsme logo našeho sdružení, jsme na FB i Instagramu. Přispíváme pravidelně do blogu našimi články. Poprvé v Jedovnicích jsme udělali něco jako volební kampaň a jako jediní šli otevřeně tzv. s kůží na trh! Každý z nás se nějak zapojil. Napekli jsme perníčky, vyrobili placky, karamelky. Vydali letáčky s pozvánkou, uspořádali koncert a meeting na Barachově i na náměstí. Edukovali o tom, jak správně v komunálních volbách volit.

Ale hlavně jsme začali vést diskusi s lidmi, sousedy a začali je zapojovat např. pomocí dotazníků nebo tvorby pocitové mapy. A to je přesně to, co chceme! Chceme co nejvíce informovat občany a zapojovat je do společných debat. Nyní po volbách zakládáme Spolek RESTART Jedovnice a v práci chceme i nadále pokračovat. To všechno svědčí o tom, že spolu dokážeme pracovat, práci si dokážeme rozdělit a táhneme za jeden provaz. Chceme,
aby nás bylo vidět! Rádi bychom naším nadšením nakazili co nejvíc lidí!
Chápeme, že změnit myšlení a zajeté praktiky v Jedovnicích je vlastně to nejtěžší, co nás čeká. Naším společným úsilím je vytvořit v Jedovnicích hezké kulturní prostředí pro všechny generace. Prostředí, které pomáhá vychovávat další generaci, která pak přirozeně bude kopírovat naše chování! Jedovnice známe a víme, že tu mezi námi žije spousta šikovných, pracovitých lidí, kteří mají spoustu zkušeností a nápadů. Pojďme se vzájemně inspirovat.

Ano, zatím jsme nic nedokázali, ale také jsme zatím neměli příležitost! Jdeme do toho všichni poprvé!
Ale věřte, že Vás, naše sousedy, chceme informovat bez obalu a mlžení o všem, co se tady děje! Určitě chceme informovat o tom, co se nám tady společně daří i o tom, co se nám třeba nedaří! Mnozí čekají, až se něco stane. Samo se nestane nic a nikdo to za nás neudělá.

„Není úžasné, že nikdo nemusí čekat, aby mohl začít zlepšovat svět?“
My chceme začít teď! A jen ten, kdo je zapálený, může zapalovat!
Děkujeme všem, kteří nám od začátku drželi pěsti i těm kteří nám třeba ještě nevěří! Děkujeme všem odpůrcům i bručounům. Ti všichni nás totiž motivují k posunutí vlastních hranic, přimějí nás učit se nové věci a nepřestávat na společné věci pracovat!

Váš tým RESTART

PS: Tohle je naše vůbec první společná fotka z 1. srpna. Je to naše oblíbená 🙂 Jen škoda, že tam nejsou úplně všichni členové týmu, ti zvolení ale ano!

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *